Pachete - Pentru Ana Maria

Suflet pentru suflet

Pachete


Acum, daca v-am pregatit teoretic pentru ce se intimpla la CFR, sa trecem la partea practica. Ca asta omoara patrimoniul CFR, din care se pregateste sa dispara si Complexul Astoria de la Snagov. Acesta este supus unei operatiuni de executare silita de catre Primaria Snagov si Primaria sectorului 1, pentru ca SFT (Societatea Feroviara de Turism, parte a CFR, care detine Astoria de la Snagov) nu si-a platit taxele si impozitele. Cu toate ca risca sa piarda complexul, sefii de la SFT au refuzat sa plateasca chiar si atunci cind le-au intrat in conturi bani suficienti pentru a acoperi de cinci ori datoriile

La inceputul saptaminii trecute, in conturile SFT au fost facute plati de noua milioane de lei. Chiar si in aceasta situatie, Luminita Gliga, director general la SFT, a dat cu tifla executorilor si nu a achitat decit 400.000 de lei din datoria de 1,9 milioane catre primarii. Asta inseamna fix apa de ploaie, intrucit procesul de executare silita este oprit de executorii judecatoresti doar la achitarea integrala a datoriilor. Pe de alta parte, directoarea Gliga beneficiaza de tot suportul Primariei Snagov in a scapa de proprietatile Societatii Feroviare.

Dintre cele doua primarii, numai Primaria Snagov nu a vrut nici in ruptul capului sa vina sa isi ia partea din cei 400.000 de lei, ceea ce spune destul de multe despre influenta celor care stau in spatele acestui smen. Astfel, Complexul Astoria de la Snagov are in continuare toate sansele sa fie vindut pentru achitarea unor datorii de cacao.

Cele noua milioane de lei virate in conturile SFT provin, culmea, de la precedentul smen, cel cu Hotelul Astoria de la Gara de Nord. De acest hotel, SFT a scapat prin acelasi procedeu: nu si-a platit o datorie de aproximativ 800.000 de lei catre o casa de avocatura. Prin urmare, Hotelul Astoria a fost vindut cu o suma cu care de-abia s-ar fi cumparat terenul pe care se afla. Aceeasi soarta ii este rezervata si Complexului Astoria de la Snagov, care are, insa, o valoare mult mai mare decit hotelul din Bucuresti.Pentru ca are in proprietate citeva vile, un minihotel, bungalow-uri, trei restaurante, trei terase, sali de conferinte, terenuri de sport, spatii pentru camping si barci de agrement.